Elkészítés: A húsból minél nagyobb területű szeleteket próbálok vágni. Amennyi sikerül, annyi szelet baconre lesz szükségem. A töltelékhez a vajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztom, fűszerezem. (Itt lehet minden egyes alkalommal más és más fűszert alkalmazni. Van, hogy csak ételízesítő kerül bele, máskor erőteljesebb grilles ízvilágot hozok létre. A kedvenc a metélőhagymás, petrezselymes, borsos változat.) A kiterített hússzeleteket ezzel a hagymás töltelékkel megkenem, rászeletelek 1-2 szelet mozzarellát, majd feltekerem. Beburkolom a baconnel. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető. Ha a serpenyőt választjuk fogpiszkálóval nem árt összetűzni, mert itt forgatni kell a hústekercseket. Sütőben egyszerűbb, hőálló tálba szorosan egymás mellé helyezem a húsokat, alufóliával lefedem, majd kb. 40 perc után eltávolítom a fóliát, és pirosra sütöm. Itt sem árt egyszer megfordítani. Krumplipürével vagy rizzsel tálalom. Ha nagyobb edényünk van, mellétehetünk 1-2 héjas, félbevágott, magozott almát. Az almát átjárja a fűszeres íz...
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.