Elkészítés: A kb. 2 centis darabokra vágott babot sós vízben megpároljuk, leszűrjük, félretesszük. 1 fej kockára vágott hagymát kis olajban megdinsztelünk, majd beletesszük a darált húst, és jól megfűszerezzük a fűszerekkel, majd fehéredésig átsütjük. A végén az apróra vágott petrezselymet és a zúzott fokhagymát is belekeverjük. Ezt is félretesszük. Majd következik a rizs. Kis olajban megpirítunk egy csészényi rizst, felöntjük másfélszer annyi vízzel és egy leveskockával, majd puhára főzzük nagyon lassú tűzön. Ha kész, még egy kicsit hagyjuk állni fedő alatt. (Nem szeretem a *zacskós rizs jelenséget*, de ha nincs sok időm, akkor ilyet használok én is. :)) Lereszeljük a sajtot.
Most jön a rétegezés. Egy kisebb tepsiben vagy egy jénaiban alulra kerül egy réteg rizs, majd egy réteg húsi, egy réteg zöldbab, egy kis reszelt sajt, tejföl... Ezt így folytatjuk, míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére sajt kerül.
Aztán be a sütőbe 200 fokra és körülbelül 30 perc alatt megsül. Akkor jó, ha a teteje kicsit már megpirult.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.