Elkészítés: A lisztet, a 18 dkg reszelt sajtot, a vajat, 2 db tojássárgákat, 1 evőkanál tejfölt, kevés sót és 1 dkg élesztőt összedolgozunk, összegyúrunk. Kétszer kinyújtjuk és hajtogatjuk, mint a vajas tésztát, és hideg helyre tesszük. Fél órát pihentetjük.
Ezután 1/2 cm vastagra sodorjuk. Összekeverünk 1 tojássárgáját 1 evőanál tejföllel, és az egész tésztát bekenjük. Reszelt sajttal megszórjuk.
Perecformával kiszúrjuk, a leesett darabkákat újból összegyúrjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk belőle.
Tepsibe rakjuk, és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.