Előkészítés: A húst megmossuk, felszeleteljük, sózzuk, és kicsit kiveregetjük, majd félretesszük. A kelbimbót megtisztítjuk és megmossuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A paprikát megtisztítjuk, húsát szintén kis kockákra daraboljuk.
Elkészítés: A kelbimbót forró sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, kivesszük a vízből, lecsepegtetjük. A szalonnát zsírjára pirítjuk, rátesszük a paprikákat, és félig megpuhítjuk. Ekkor rátesszük a kelbimbókat, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 percig összepároljuk. A tojást a tejjel, pici sóval felverjük. A zsemlemorzsát összekeverjük a sajttal. A hússzeleteket kipanírozzuk, azaz lisztbe, majd a felvert tojásba és végül a zsemlemorzsás sajtba forgatjuk. A sajtos morzsát jól rányomkodjuk a húsra. A hússzeleteket forró, bő olajban pirosra sütjük, papírszalvétára tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja. Tálalásnál a hús mellé tesszük a kelbimbót. Köretként adhatunk mellé még párolt rizst is.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 575 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.