Elkészítés: A csirkemelleket 4-5 dekás, vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk.
Egy kb. 17 centi átmérőjű, 10 cm magas tűzálló tálat kibélelünk a szalonnával úgy, hogy az edény peremén túllógjon.
A húst a lisztben, a felvert tojásban meg a kétféle sajt keverékében megforgatjuk, és egy sort a tálba rakunk.
Erre néhány szelet sonka kerül, majd ismét bundázott csirkemell. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart, de a tetejére hús kerüljön.
Erre rálocsoljuk a tejfölt, s a lelógó szalonnát ráhajtjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 1 órán át sütjük. Kezdetben úgy 40 percre érdemes alufóliával letakarni, mert sülés közben fröcsköl.
Amikor kész, megvárhatjuk, hogy kihűljön, ekkor tálra borítva tálalhatjuk. De melegen sem esik szét.
Sült krumpli és saláta illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.