A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben kiolvasztjuk, zsírján átforgatjuk a metéltet. A tojást felverjük, összekeverjük a tejszínnel, sóval, frissen őrölt borssal és a reszelt sajt felével. A folyadékot a tésztára öntjük és állandóan kevergetve, kissé besűrítjük. (Ügyeljünk arra, nehogy a tojás megsüljön, mert akkor rántottát kapunk!) A mártásos tésztát kivajazott tűzálló tálba halmozzuk és forró sütőben, a felső rácson 8-10 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.