Elkészítés: A kétféle kekszet finomra összeaprítjuk. A margarint felolvasztjuk, majd az aprított kekszhez öntjük, jól összedolgozzuk. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a kekszes masszát, és tenyérrel jól ellapogatjuk. Hűtőbe tesszük pihenni, közben elkészítjük a krémet.
A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan az előzőleg jól kikevert krémhez keverjük.
A hűtőből kivesszük a tortaalapot, majd a formából kivéve lehúzzuk róla a sütőpapírt, és visszahelyezzük a formába. A tetejére kanalazzuk a habos krémet, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a hab (kb. 1 óra elég).
A cseresznyét apróbb darabokra vágjuk, majd egy serpenyőbe tesszük. Pici vizet (vagy befőttlevet) öntünk alá, majd ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, cherry brandy aromát és reszelt narancshéjat adunk hozzá. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. A keményítőt egy pici vízzel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a cseresznyéhez öntjük. Kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik, majd a tűzről levéve teljesen kihűtjük.
Tálalás előtt a teljesen kihűlt dzsemet a torta tetejére kanalazzuk, majd vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.