Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A paradicsomot pár pillanatra a forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, kinyomjuk a magját, és a húsát összetörjük. A padlizsánt megtisztítjuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval, borssal és lisztben megforgatjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk. A bazsalikomot megmossuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés: A forró sós vízben kifőzzük a tésztát kb. 14 perc alatt, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Összekeverjük 1 evőkanál olajjal és kihűtjük. A paradicsomot összekeverjük egy gerezdnyi fokhagymával, az ételízesítővel, borssal, és lassú tűzön kb. 15 percig főzzük. Serpenyőben felforrósítunk 1 dl olajat. A tojást felverjük a tejjel és a reszelt parmezánnal. Ebben a masszában megforgatjuk a padlizsán szeleteket, és a forró olajban aranysárgára sütjük. Lecsepegtetjük, és szalvétán leitatjuk a felesleges olajat. Tálkában összekeverjük a maradék olajat, a citromlevet, a maradék fokhagymát, a paprikát, a bazsalikomot és egy csipet sót. Mély salátástálban összekeverjük a tésztát a padlizsánnal, meglocsoljuk az öntettel, ráöntjük a paradicsomot és összeforgatjuk. Langyosan és hidegen egyaránt tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.