Elkészítés: A finomra vágott petrezselyemgyökér és répa felét a zsiradékon lepirítjuk, a tűzről levéve meghintjük a fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk, felengedjük forró vízzel, és felforraljuk.
A húsgombóchoz a darált sertéslapockát a tojásokkal, a megmaradt finomra vágott petrezselyemgyökérrel és répával, a mustárral összedolgozzuk, kb. 5 dkg liszttel sűrítjük, és a forrásban lévő levesbe - gombócokat formázva - belefőzzük.
5 dkg lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és besűrítjük vele a levest. Készre főzzük, tálalásig fél órát pihentetjük.
Tálaláskor tejföllel, citromkarikával és petrezselyem zöldjével díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.