Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
Egy tűzálló edényben felmelegítjük az olajat, és beletesszük a kockára vágott húst. 5 perc alatt barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a kb. 5 cm-es darabokra vágott zellerszárat (a levelet apróra vágva félretesszük), és a durvára összevágott vöröshagymát. Óvatosan addig pirítjuk, míg a zöldségek megfonnyadnak (kb. 10 perc). Felöntjük az almaborral vagy almalével, beledobjuk a babérlevelet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Felforraljuk, majd lefedve a sütőbe tesszük. Kb. 75 percig pároljuk, illetve míg a hús megpuhul.
Kb. 40 perccel a sütés vége előtt a rizst tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a forrásban lévő alaplevet. Megkeverjük, lefedjük, és a hús mellé tesszük a sütőbe.
A párolás vége előtt 25 perccel négyfelé vágjuk az almákat, magházát kiszedjük, de ne pucoljuk le a külső részt. A negyedeket vastag gerezdre vágjuk, és a húshoz adjuk.
Közben mérsékelt lángon egy kis serpenyőbe beletesszük a dióbelet, kevergetve világosbarnára pirítjuk.
A sertésragut zellerlevelekkel díszítjük, és a rizzsel együtt forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.