A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát szeletelem. A paprikákat karikára vágom (aki akarja hosszú csíkokat is vághat), a cukkinit darabolom, paradicsomot nyolcadolom, a petrezselymet, koriandert durvára vágom.
Egy magasfalú serpenyőben a hagymát megfonnyasztom, ráteszem a paprikát, majd a cukkinit, végül a paradicsomot és az újhagymát, valamint az újhagymát, a koriandert, s a petrezselymet. Beleszórom a fűszereket.
Amikor a zöldségek már csaknem megpuhultak, hozzáadom a paradicsompürét. Egy keveset még főzöm, hogy az étel kellően besűrűsödjön.
Mélyedéseket csinálok a lecsóban, beleütöm a tojásokat, s 5 percig sütöm, hogy a tojássárgája még folyós maradjon. Aki szilárdabb állagot akar, az akár 10 percig is sütheti.
A lecsót meghintem az újhagyma zöldjével és petrezselyemmel.
Finom kenyérrel fogyasztom. Én vörösbort ittam hozzá, de egy hithű muszlimnál ez biztos nem megengedett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.