Elkészítés: A mártáshoz felaprítjuk a pórét, vajon megfuttatjuk, felöntjük a borral, majd az alaplével, 2-3 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, a sót, a borsot, a cukrot és a reszelt tormát, pár percig főzzük, majd besűrítjük a keményítővel, és hozzáadjuk az ecetet.
A töltelékhez a pórét, a gombát és a sonkát felaprítjuk, a vajon átpirítjuk. A tojásokat felverjük, pici sóval és borssal ízesítjük, és a gombás sonkához öntjük, átsütjük, mint a rántottát.
A leveles tésztát kinyújtjuk vagy kihajtogatjuk, félbevágjuk. Mindkét lapra 4-4 szelet sonkát fektetünk, elosztjuk a közepükön a tölteléket, és óvatosan feltekerjük, végeiket összenyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejüket megszurkáljuk, hogy a gőz kijöjjön. Lekenjük tojással, és 160 fokos légkeveréses sütőben (nem légkeveresnél 180 fokon) kb. 15-20 percig sütjük.
Szeletelve tálaljuk, tormamártást kínálunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.