Elkészítés: A lisztet a sóval összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverjük az olívaolajat, és a langyos vízzel összegyúrjuk. Letakarjuk, és kétszeresére kelesztjük.
A töltelékhez olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, rátesszük a felszeletelt gombát, az apróra vágott sonkát, a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot, és fedő alatt puhára sütjük.
Ízesítjük oregánóval és bazsalikommal. A sülés vége felé a reszelt sajtot is hozzákeverjük. Hagyjuk hűlni.
A megkelt tésztánkat átgyúrjuk, 2 részre osztjuk. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibéleljük.
Az egyik cipót kisodorjuk, és a tepsibe helyezzük. Pizzakrémmel megkenjük úgy, hogy a széleinél 1,5 cm-t szabadon hagyunk. Ezt a részt vízzel lekenjük. A tölteléket rátesszük, és befedjük a másik kinyújtott lappal. Reszelt sajttal megszórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk.
A megvizezett részeknál a felső lapot rányomkodjuk, hogy összeragadjon.
Előmelegített sütőben sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.