Elkészítés: A fokhagymát gerezdjeire szedtem, majd kevés olajon, fedő alatt kb. 5 perc alatt serpenyőben megsütöttem. Ezt csinálhatod úgy is, hogy a fokhagymát egészben, kevés olajat ráöntve lefóliázod, és sütőben megsütöd. Ha több adagot készítettem volna, én is így tettem volna, de egy adagért nem indítottam be a sütőt. Fő a takarékosság!
A megsült fokhagymát lehűtöttem, a héjából kinyomtam. Villával, kevés alaplét hozzáadva összetörtem.
A kolbászt apró kockákra vágtam, majd a serpenyőben zsírjára pirítottam. A megpirult kolbászdarabokat kivéve a kolbászzsíron a kenyérszeleteket enyhén megpirítottam, félretettem. A kolbászdarabokat a serpenyőbe visszatéve felöntöttem 4 csésze alaplével, és belekevertem az összetört fokhagymát is. Mivel a kolbász fűszeres, a sóval és borssal óvatosan bántam, csak megmutattam a levesnek. Pár csepp borecettel tettem még ízletesebbé. Kevés őrölt pirospaprikát tettem még hozzá a szép színe kedvéért.
Mikor felforrt, 4 tojást külön-külön kis edénybe felütöttem, majd a serpenyőbe csúsztattam. Így hasonló lett a buggyantott tojáshoz, de mivel serpenyőben csináltam, még szebben sikerült.
Tányérba szedtem a levest, a tetejére a pirítóst, majd a tojást is rátettem, és vágott snidlinggel szórtam meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.