Elkészítés: A csülköt megmossuk, a bőrét majdnem a csontig bevagdossuk, majd sóval, borssal, zsályalevéllel, aprított fokhagymával és petrezselyemmel fűszerezzük úgy, hogy a vágatokba is kerüljön. Tálba tesszük, és fóliával letakarva hűtőben 1-2 napon át pácoljuk.
A vöröshagymákat megtisztítjuk és cikkekre vágjuk, tepsibe szórjuk, és ráfektetjük a bepácolt csülköt. Meglocsoljuk a mézzel elkevert sörrel, alufóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben félpuhára pároljuk.
Amíg sül, a sárgarépákat és a petrezselyemgyökereket megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk.
Ha a csülök már félpuha, a fóliát levesszük, a zöldségeket is a tepsibe tesszük, közben a csülköt megfordítjuk. Gyakran locsolgatva pirosra sütjük.
Ha a csülök megsült, tálra tesszük, és a tepsiben lévő zöldségekhez keverjük a paradicsompürét. Petrezselymes vagy pirított burgonyával és a zöldségekkel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.