Elkészítés: 15 dkg szallonnát hosszúkásra darabolunk, s fagyasztóba rakjuk, hogy könnyebben tűzdelhessük.
A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk,
nagyságuktól függően 2-3 felé hosszában szétvágjuk.
A csülköket bőrös felüke fordítjuk, hegyes késsel 2-3 cm-enként lyukakat vágunk. Ezekbe felváltva szalonna-, illetve fokhagymadarabokat tűzdelünk, majd megfordítjuk. A húsos felét bekenjük a hagymakrémekkel, megszórjuk gyömbérrel, fűszerkeverékkel s pici borssal.
Vékony szalonnaszeletkéket teszünk egymás mellé, és odatűzzük a húshoz, amit tepsibe teszünk. Aláöntünk 1,5 dl vizet, alufóliával letakarjuk. Közepes lángon kb. 1 óra 40 percig sütjük. Ha
elfőtte a levét, akkor pótoljuk.
Amikor kezd átsülni, levesszük az alufóliát, és kb. 15 percig grillezzük, majd átfordítjuk a bőrős felére, és ezt is 20-25 percig pirosra grillezzük.
Köretnek sült burgonyát kínálunk. Nyáron uborka-, paradicsomsaláta, télen káposztával töltött paprika illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.