Elkészítés: A tészta trükkje, hogy főzni kell olajos-sós vízben, amíg félig megpuhul, kiszedni, és konyharuhára fektetni felhasználásig.
A karfiolt sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, összetörjük pürévé, és összekeverjük a felolvasztott, szintén pürésített spenóttal. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, megpirítjuk, amíg minden kicsit üveges lesz, majd hozzáadjuk a tejszínt, kicsit még összefőzzük, majd belekeverjük a ricottát is, és az egészet összekeverjük a spenótos alappal.
Jénai edény alját kivajazzuk. Lerakunk egy réteg tésztát, erre kerül egy réteg szósz, megint egy réteg tészta, így rétegezzük, míg van alapanyag. A tetejére szósz kerüljön, amit megszórunk a lereszelt sajttal.
200 fokon légkeveréssel kb. 30 percig sütjük, vagy amíg kicsit pirulni kezd a teteje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.