Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csupacsokis brownie
Epres blondie
Babgulyás
Zsemlegombóc
Dödölle - az eredeti recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Vadas marha
Farsangi szalagos fánk
Finomfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Hagymás rostélyos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell
Sült alma szilvával recept
recept
Mester

Sült alma szilvával

0 perc
4 adag
Olcsó
2003. 09. 04.

Elkészítés

Előkészítés: Az almát megmossuk, kivájjuk a magházát. A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, kis darabokra vágjuk. A sütőt 220 °C-ra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: Az almákat szárukkal fölfelé deszkára állítjuk, és felülről lefelé az aljától számított 2 cm-es mélységig bevágjuk úgy, hogy nyolc egyenlő gerezdet kapjunk, majd szorosan egymás mellé egy lapos tűzálló tálba tesszük. Óvatosan az almák közepébe nyomkodjuk a szilva egynegyedét – nem szükséges, hogy a nyílás végéig leérjen. Meghintjük a barna cukorral, és ráöntjük a bort. Mellé szórjuk a citrom- és narancshéjat, a fahéjrudat és a szegfűszeget. Az almát fedő nélkül 15 percig sütjük a sütőben, majd mérsékeljük a hőmérsékletet 180 °C-ra (gázsütő: 2. fokozat), és tovább sütjük kb. 45 percig. Közben 10–15 percenként meglocsoljuk a borral. Akkor jó az alma, ha megpuhul, de még nem esik szét. A borhoz keverjük a cukrot, kevergetjük, és sziruppá sűrűsítjük. Az almát külön tányérokon, a portói sziruppal leöntve tálaljuk. Tetejére kevés porcukrot szórunk, és tejszínnel vagy joghurttal körítjük, tetszés szerint.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 45 perc múlva
1 adag: 363 kcal

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.