Elkészítés: Mossuk meg a burgonyát, és héjastól főzzük puhára. Csepegtessük le, szárítsuk meg, majd hámozzuk le. Még melegen törjük össze. Szórjuk hozzá a lisztet, a tojássárgáját, fűszerezzük csipetnyi sóval. Gyúrjuk össze kemény tésztává. Tisztítsuk le külső leveleitől a póréhagymát, mossuk meg alaposan, majd vágja egy centis karikákra. Keverjük össze a lereszelt sajttal, tojássárgájával a karikázott póréhagymát. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Belisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát fél centiméter vastag téglalapra. Készítsünk belőle nyolc centis köröket. Tegyünk a kör közepére egy kanál tölteléket, majd hajtsuk félbe, a szélét nyomjuk jól össze. A maradék tésztát gyúrjuk össze, nyújtsuk, majd újabb köröket kivágva töltsük meg a póréhagymás sajttal, míg el nem fogy. Serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és süssük aranyszínűre a tésztakorongokat. Szűrőkanállal vegyük ki, csepegtessük le az olajat róla, majd helyezzük szalvétával kibélelt tányérra. Tálaljuk joghurtos salátával, fűszeres mártással.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.