Elkészítés: A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a teljesen kihűtött sütőtökpürét, és így is jól kikeverjük. Ezután belekanalazzuk a lisztet, és simára, csomómentesre keverjük a masszát.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd fakanállal apránként, óvatosan a tökös masszához keverjük.
A szufléformákat vastagon kikenjük a vajjal, majd megszórjuk kristálycukorral. Ezután belekanalazzuk a masszát úgy, hogy a formák teljesen tele legyenek. A megtöltött formákat egy tepsire helyezzük sütés előtt.
Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük a szuflékat (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem).
A sütőből kivéve, porcukorral megszórva azonnal tálaljuk, mert különben összeesik a szuflénk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.