Elkészítés: 1. Egy kis tálban keverjük össze az aszalt meggyet a forró vízzel és a mandulaaromával. Tegyük félre.
2. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot.
3. Adjuk a száraz anyagokhoz a joghurtot, olajat, egész tojást és tojásfehérjét.
4. Robotgéppel keverjük a masszát csomómentesre.
5. Keverjük a masszához a lecsöpögtetett, papírtörlőn megszárított meggyet.
6. Öntsük alaposan kivajazott, kilisztezett 24 cm átmérőjű tortaformába. A tészta tetejét egyenletesen megszórjuk két evőkanál kristálycukorral.
7. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt süssük meg, tűpróbával ellenőrizzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.