Elkészítés: Az alaposan megtisztított pulykaaprólékra annyi vizet öntünk, hogy ellepje, hozzáadjuk a szőlőlevelet, a szemes borsot, sót.
Amikor már majdnem puha, beletesszük a megtisztított, felszeletelt almát, és addig főzzük, míg az alma meg nem puhul.
Közben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, meghintjük a pirospaprikával, és ezzel sűrítjük be a ragu levét.
Tálalás előtt a szőlőlevelet kidobjuk belőle.
Szatmárban levesnek is szokták adni, akkor 1,5 liter vízzel főzik meg az aprólékot. (Gyakori, hogy hidegen is tálalják).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.