Elkészítése: A tojássárgáját a mézzel és négy evőkanál forró vízzel elkeverjük. A sütőport a lisztbe vegyítjük. Egy kis sóval mindkét masszát belekeverjük a keményre vert tojáshabba, és egy 24 cm átmérőjü tortaformában megsütjük.
A meghámozott körtét szeletekre vágjuk, a borba belekeverjük a citromlevet, a vaníliát és a cukrot, s ebben adagonként 5 percig pároljuk, majd a főzőlében lehűtjük.
A tortalapot két részre vágjuk, négy evőkanál körtepárlatból és nyolc evőkanál főzőléből készült keverékkel meglocsoljuk. Az egyik lapot a dzsemmel bekenjük, és körteszeleteket teszünk rá. 48 szeletet félreteszünk, a maradékból pürét készitünk.
A zselatint feloldjuk. A pürét belekeverjük, majd hozzátesszük a négy evőkanál párlatot, két evőkanál citromot, majd ha kihűlt, a keményre vert tejszín 2/3 részét. A tortát ezzel a krémmel megtöltjük. A maradékot körteszeletekkel, tejszínhabbal, szederszemekkel és pirított mandulával díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.