Elkészítés: A kétféle húst megtisztítom, a lábszárat 2 centis kockákra vágom, a csülköt egészben hagyom. A velőt langyos vízben áztatom néhány percig, majd lehártyázom. A megtisztított hagymát finomra aprítom.
A fél centis kockákra vágott szalonnát az olvasztott zsírban kisütöm, beleszórom a hagymát, sózom, hogy levet eresszen, aranysárgára pirítom, a tűzről lehúzva a kétféle pirospaprikával meghintem. Egy kevés vízzel pár perc alatt zsírjára sütöm.
Hozzáadom a marhahúst és az egészben hagyott csülköt, a fokhagymát és a köményt, sózom, borsozom, és kevés vizet aláöntve, fedő alatt, kis lángon majdnem puhára párolom. Ekkor mehet bele a cikkekre vágott gomba és a felkockázott paprika és paradicsom. Rövid ideig így főzöm, majd beleteszem a velőrózsákat, felöntöm a borral, ha szükséges, fűszerezem, készre főzöm.
Tálaláskor a csülköt kicsontozom, felszeletelve tányérra rakom, a pörköltet mellé halmozom. Köretnek leginkább a házi galuska illik hozzá, de burgonyakrokettet is adhatunk mellé. Felkarikázott paradicsommal és hegyes zöldpaprikával díszítem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.