Elkészítés: A leveles tésztát szobahőmérsékleten felolvasztjuk.
A vegyes zöldségeinket megpucoljuk, majd felkockázzuk, forró serpenyőben 2 adagban, kevés olajon megpirítjuk, majd pároljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval, fokhagymával ízesítjük. Amikor a zöldségünk elkészült, egy tálban óvatosan összekeverjük a reszelt parmezán sajttal és a kockára vágott kemény sajttal.
A leveles tésztánkat kinyújtjuk, és a zöldségtölteléket a közepére halmozzuk, szép egyenletesen. Ezután a tészta szélét lekenjük, tojással, összehajtjuk. A tetejét is lekenjük, megszórjuk szezámmaggal, tepsire tesszük, és előmelegített sütőben 165°C légkeverésen 40 perc alatt, készre sütjük.
A mártáshoz a vajat egy kisebb edényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a darabolt petrezselymet, sóval, borssal, szerecsendióval és szeletelt fokhagymával ízesítjük, amit főzőtejszínnel öntünk fel. 15 perc főzés után megkóstoljuk, szükségszerűen ízesítünk még rajta, majd egy turmix segítségével összetörjük és habosítjuk. A rétes mellé tálaljuk.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.