Elkészítés: A leveles tésztát szobahőmérsékleten felolvasztjuk.
A vegyes zöldségeinket megpucoljuk, majd felkockázzuk, forró serpenyőben 2 adagban, kevés olajon megpirítjuk, majd pároljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval, fokhagymával ízesítjük. Amikor a zöldségünk elkészült, egy tálban óvatosan összekeverjük a reszelt parmezán sajttal és a kockára vágott kemény sajttal.
A leveles tésztánkat kinyújtjuk, és a zöldségtölteléket a közepére halmozzuk, szép egyenletesen. Ezután a tészta szélét lekenjük, tojással, összehajtjuk. A tetejét is lekenjük, megszórjuk szezámmaggal, tepsire tesszük, és előmelegített sütőben 165°C légkeverésen 40 perc alatt, készre sütjük.
A mártáshoz a vajat egy kisebb edényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a darabolt petrezselymet, sóval, borssal, szerecsendióval és szeletelt fokhagymával ízesítjük, amit főzőtejszínnel öntünk fel. 15 perc főzés után megkóstoljuk, szükségszerűen ízesítünk még rajta, majd egy turmix segítségével összetörjük és habosítjuk. A rétes mellé tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.