Elkészítés: A decis mérésekhez 2 dl-es vizespoharakat használ. A tojásokat a kristálycukorral habosra kever, a művelet lefuttatására *rövidebb idő, gyorsabb eredmény* felkiáltással szépen megkér egy elosonni igyekvő családtagot. A bősz kevergetés zöngéi mellett előkészít a többi hozzávalót, amikor már nem ropog feltűnően a cukor a masszában, anyagonként elkeverve bele a tejföl, az olaj, a vaníliás cukor, a sütőporral elkevert, megszitált liszt, a pálinka (ízlés szerint), a szilva és a csoki.
Közben pihenőszünetet tart addig, míg begyújt a sütőt, a legmagasabb fokozaton hagyva. A pihinek vége, előkeres a muffinpapírkákat, kibélelget a végre megtalált muffinsütőket. A tésztát átkever, óvatosan, kanállal bele a formákba, közel a papír pereméig. A tepsiről letörölget a szerteszét csöppentyűzött tésztafoltokat és beirányít a sütőbe. Mintegy 5 perc elteltével mérsékeltre vesz a lángot, 25 perc után viszont már tűpróba. Ez idő alatt folytatja a papírkázást, és a maradék tésztát zsuttyolja be a kettes számú muffinsütőbe, nekem 22 db lett.
Amikor a hústűre már nem tapad a tészta és csábító színárnyalatot is öltött, kivesz az elsőköröst, lángot fel, helyére a soros tepsi (5 perc után láng vissza, tűpróbáig).
A megsültet lehet meózni, de - mint utólag értesül róla - ragadásmentesen csak langyosra hűlve fejthető le óvatosan a papír-rakottszoknya.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.