Elkészítés: A szilvákat vágjuk félbe, a magokat távolítsuk el, majd vágjuk kisebb darabokra.
Szitáljuk bele a keverőtálba a sütőporral elkevert lisztet, a porcukrot, adjuk hozzá a feldarabolt vajat, majd kezdjük el összekeverni. Amikor már morzsalékos, állandó keverés mellett adjuk hozzá a vanília-aromát, majd egyenként a tojásokat. Ezután addig keverjük, hogy egy sima állagú, sűrű masszát kapjunk.
A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a tészta 1/3-át, és simítsuk el egyenletesen. Ezután szórjuk meg ízlés szerint a feldarabolt szilvával, majd kanalazzuk rá a megmaradt tészta felét. Szintén simítsuk el egyenletesen, és szórjuk meg a feldarabolt szilvával. Végül kanalazzuk rá a megmaradt tésztát, simítsuk el egyenletesen, hogy a gyümölcsöt teljesen befedje.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon kb. 60 perc alatt süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 150 fokon 55 percig sütöttem, és amikor kezdett szépen barnulni, lefedtem egy sütőpapírral, nehogy a teteje megégjen).
A megmaradt feldarabolt szilvát keverjük össze a citromlével és a kristálycukorral, majd kanalazzuk a sütőből kivett, megsült tészta tetejére. Ezután tegyük vissza még pár percre a meleg sütőbe, hogy egy kicsit rákaramellizálodjon a cukor és a gyümölcs.
A sütőből kivett gyümölcskenyeret a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.