Előkészítés: A csirkecombokat megmossuk (aki nem szereti, húzza le a bőrét). A füstölt tarját kockákra vágjuk. Kimossuk – ízlés szerint - a káposztát.
Elkészítés: A káposztát 1-2 dl vízzel feltesszük főni. Beletesszük a babérlevelet, a fahéjat, sót, a füstölt húst, és letakarva 40 percig főzzük. A csirkecombokat beszórjuk a fűszerkeverékkel, és serpenyőben, forró olajon mind két oldalukat elősütjük. Beletesszük a káposztába, és további 20 percig együtt pároljuk, ha szükséges, pótoljuk a vizet. A körethez héjában megfőzzük a burgonyát, megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk. A csirke sütéséből a serpenyőben visszamaradt olajon kicsit átpirítjuk. A főzés végén a káposztára szórjuk a szilvákat, összerázzuk, és további 10 percig pároljuk. Vigyázni kell, hogy ne legyen nagyon leveses. Tehetünk bele aszalt szilvát és pici csípőset, akkor még ízletesebb.
Munka : kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 638 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.