Elkészítés: A szilvát megmossuk, kettévágjuk, a magokat eltávolítjuk. A cukrot serpenyőben karamellizáljuk. Rátesszük a citromlevet és a szilvát. Összefőzzük 4-5 perc alatt, ügyelve arra, hogy a szilva roppanós maradjon. A tűzről levéve szűrőben lecsepegtetjük, a levét félretesszük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, csipetnyi sót és az áttört túrót. Simára keverjük. A keményítőt összekeverjük a sütőporral, majd a túróhoz adjuk. A tojásfehérjéből habot verünk, és óvatosan a túrós masszához keverjük.
Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt hőálló tálba tesszük a habos túró felét, ezen elosztjuk a szilvát, és befedjük a maradék túróval. Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 percen át sütjük.
A sütőből kivéve tálaljuk, a félretett szilva levével együtt kínálva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.