Elkészítés: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a tojássárgákat kevergetve hozzáadjuk, végül a lisztet is beleszitáljuk. Papírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőbe tolva, öt percig nagy, majd takaréklánggal tűpróbáig sütjük. Ezután a tetejét finoman meglisztezzük, és a tésztát egy deszkára, a lisztes felére borítjuk. Néhány percig hűlni hagyjuk, majd a papírt óvatosan lehúzzuk róla.
Amíg a tészta sül, a krémet elkészítjük: a bort a tojássárgákkal, a citromlével meg a cukorral állandóan keverve, gőzfürdőben krémmé főzzük. Kihűlésig tovább kevergetjük, majd a habbá vert tejszínt óvatosan beleforgatjuk. A zselatint fél deci hideg vízben feloldjuk, kézmelegre melegítjük, és ezt is a krémbe öntjük. A tésztát a krémmel egyenletesen megkenjük, a megmosott, jól lecsepegtetett szőlőszemekkel megszórjuk, és a bejglihez hasonlóan összetekerjük. A hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen, és tálalás előtt porcukorral megszórva felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.