Elkészítés: A piskótát a szokásos módon kisütjük, kihűtjük, és felkockázzuk.
A krémhez a 1,5 liter tejből 1 dl-t meghagyunk, a többit feltesszük forrni. A tojásokat kettévesszük. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet is, és simára keverjük. Ezután hozzáadjuk apránként maradék tejet. Ha felforrt a tej, apránként a forró tejet elkavarjuk a tojássárgájával, majd felfőzzük (vigyázni kell, mert könnyen leragad.)
Közben a tojásfehérjét is kemény habbá verjük.
Mikor a tej felfőtt, kikapcsoljuk a gázt, és óvatosan beletesszük a forró krémbe a tojásfehérjehabot. Lazán összekavarjuk, hogy a hab ne törjön össze. Hideg helyre tesszük, vagy hideg vízbe állítjuk az edényt. Nem kell teljesen kihűlnie.
Egy nagyobb edény aljára kb. 1 cm vastagon teszünk a krémünkből. Erre rászórjuk az összekockázott piskótát. Nem szükséges, hogy teljesen összeérjen a tészta. Erre szőlőszemeket hintünk. (Ha túl nagy szemű, akkor kettévágjuk.) Ezután újra krém, majd majd piskóta, szőlő következik és így tovább. A végén krémmel fedjük be a tetejét.
Hűtőbe tesszük. Kb. 2-3 óra múlva már ehető, megpuhult a piskóta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.