Elkészítés: A piskótához a tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, miközben beleszórjuk kanalanként a cukrot. Amikor már jó kemény a hab, hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a citromhéj felét. Végül óvatosan belekeverjük habverővel kanalanként a lisztet.
Egy nagy tortaformát kikenünk, kilisztezünk, és beleöntjük a masszát. Először nagy lángon, majd takarékon sütjük tűpróbáig.
A krémhez a margarint jól kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a túrót és a citrom maradék héját. A tejet a zselatinnal felforraljuk, majd kihűtjük, és ráöntjük a túrós keverékre, összeforgatjuk.
A kihűlt piskótát a formában körbebéleljük sütőpapírral. Ráöntjük a még híg masszát, elsimítjuk, és hagyjuk, hogy lefolyjon körbe a piskóta körül, így az szép fehér és sima lesz kívülről.
Fél órára hűtőbe tesszük, majd gyümölccsel kirakjuk. 2 dl gyümölcslébe belekeverjük a másik csomag zselatint, hagyjuk megdermedni, majd tűzön felolvasztjuk gyöngyözésig, de forrnia nem szabad. Végül langyosra hűtjük, miközben állandóan kevergetjük, hogy meg ne dermedjen, és kanállal ráöntögetjük a tortára.
Ismét hűtőbe tesszük, és kb. fél óra elteltével már szeletelhető is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.