Elkészítés: Elsőként a köretet készítjük el, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni. A káposztát és a hagymát legyaluljuk/lereszeljük, majd ízlés szerint sózzuk. Én általában 2-3 evőkanál ecetet szoktam ráönteni, majd egy kis olajat. Ezután alaposan összekavarjuk, és állni hagyjuk. Elkészítjük a szószt: a megpucolt fokhagymát nagyon-nagyon apróra összevágjuk, és hozzáadjuk a joghurthoz. Ízlésünknek megfelelően sózzuk, majd állni hagyjuk.
Második lépésként a töltelék hozzávalóit apró kockákra vágjuk, majd egy teflon edényben, lassú láng felett addig keverjük, amíg a hozzávalók összeesnek.
Harmadik lépésben a csirkemellet középen kettévágjuk majd vékonyra kiklopfoljuk. Sózzuk-borsozzuk. Az előkészített csirkemellet kiterítjük egy tányérra, majd közepére helyezzük a töltelék 1/4 részét. Ezután a csirkemellet feltekerjük, majd hústű vagy fogvájó segítségével összefogjuk. (Ha nincs kéznél hústű, cérnával körbekötjük, hogy ne essen szét a hústekercs.)
Bő, forró olajban, folyamatosan forgatva készre sütjük, majd papírtörlő segítségével a fölösleges olajat felitatjuk. A hústekercset a káposztasalátával tálaljuk. Jó étvágyat! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.