Az epret megtisztítjuk, megmossuk, villával összetörjük. A porcukor felével kikeverjük a tojássárgáját. A cukor másik felét 2-3 kanálnyi vízben feloldjuk és kis lábosban, nagy lángon néhány percig forraljuk. Beletesszük a megtisztított, kimagozott cseresznyét és 3-4 percig főzzük. Vaníliaaromával ízesítjük. Az eperpürét Amarettoval vagy más mandulalikőrrel ízesítjük és kikeverjük a tojáskrémmel. Belevegyítjük a kemény habbá vert tejszínt, majd a gyümölcspürét is. A masszát 2 órára fagyasztóba tesszük, majd habverővel átkeverjük, nehogy nagy jégkristályok képződjenek. További fél órára a fagyasztóba tesszük, majd fagylaltoskanállal tányérba adagoljuk. A cseresznye-kompótot gyümölcslikőrrel ízesítjük és az eperfagylalt köré halmozzuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.