Előkészítés: A tojást hideg sós vízben feltesszük főni, a forrástól számított 10 perc alatt keményre főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, megtisztítjuk, és hagyjuk kihűlni. A retket megmossuk, szárazra töröljük, és gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Az uborkát megmossuk, és héjastól ugyanolyan csíkokra aprítjuk, mint a retket. A petrezselymet, a snidlinget leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, és felaprítjuk.
Elkészítés: Tálban simára keverjük a kefirt, hozzáadjuk a citromlét és a mustárt. Sóval, borssal megszórjuk, és belekeverjük a zöldfűszereket is. Beleforgatjuk a retket és az uborkát. A tojások felét kockára aprítjuk, és lazán összekeverjük a salátával. Kb. fél óra hosszat lefedve, hűtőben érleljük. A maradék négy tojást negyedekre vágjuk, és tálaláskor ezzel díszítjük a salátát.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 924 kJ/220 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.