Előkészítés: A tojást hideg sós vízben feltesszük főni, a forrástól számított 10 perc alatt keményre főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, megtisztítjuk, és hagyjuk kihűlni. A retket megmossuk, szárazra töröljük, és gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Az uborkát megmossuk, és héjastól ugyanolyan csíkokra aprítjuk, mint a retket. A petrezselymet, a snidlinget leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, és felaprítjuk.
Elkészítés: Tálban simára keverjük a kefirt, hozzáadjuk a citromlét és a mustárt. Sóval, borssal megszórjuk, és belekeverjük a zöldfűszereket is. Beleforgatjuk a retket és az uborkát. A tojások felét kockára aprítjuk, és lazán összekeverjük a salátával. Kb. fél óra hosszat lefedve, hűtőben érleljük. A maradék négy tojást negyedekre vágjuk, és tálaláskor ezzel díszítjük a salátát.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 924 kJ/220 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.