Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, a vastagabb hártyákat eltávolítjuk róla, majd felszeleteljük, és megsózzuk. A barackokat 1 percre forró vízbe tesszük, majd lehűtjük, és lehúzzuk a héjukat. Eltávolítjuk a magokat is, és a gyümölcsöket mérettől függően feldaraboljuk.
Elkészítés: A burgonyakroketthez a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, összevágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, kissé kihűtjük, és áttörjük. Összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával, és sóval ízesítjük. Hengereket formázunk belőle, és forró, bő olajban kisütjük. Felforrósítjuk az olajat, a hús mindkét oldalát kíméletesen megsütjük benne. Amikor megsültek a szeletek, kivesszük. A visszamaradt olajra rátesszük a barackokat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval és a kakukkfűvel, majd ráöntjük a tejszínt. Visszahelyezzük a hússzeleteket, és kíméletesen összeforraljuk az egészet. A köretet tányérra tesszük, mellé vagy ráhelyezzük a húsokat, és a tejszínes barackkal meglocsolva tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 827 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.