Elkészítés: A csirkemellet apró darabokra vágjuk, lehet csíkozni is. A hagymát nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát átnyomjuk.
A penne tésztát ételízesítős vízben megfőzzük.
Közben a hagymát vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húsdarabokat, és fehéredésig pirítjuk. Hozzákerül a fokhagyma is, sózzuk, borsozzuk. A tejszínt kikeverjük a tojással és a keményítővel, ha szükséges, kevés tejjel hígítjuk. A serpenyőt a tűzről levéve összekeverjük a húst a mártással.
Sütőtál aljára kevés vajat teszünk, majd rátesszük a félig főtt (al dente) penne tésztát, amire ráöntjük a ragut, majd az egészet kicsit összekeverve a tálat lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük.
Mivel minden előfőzött, elősütött állapotban van, rövid idő szükséges a végleges állapot eléréséhez.
Ha úgy érezzük, ez az állapot eljött, reszelt sajttal meghintjük a tetejét, és pár perc alatt készre sütjük. Mindössze annyi idő szükséges, hogy a sajt ráolvadjon ételünk tetejére, ezzel kis kérget képezve rajta.
Tálaláskor is adhatunk rá sajtot, valamint frissen borsot őrölhetünk rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.