Elkészítés: A cukkinit megmossuk, majd 10 dkg-ot héjastól csíkokra vágunk, a maradék cukkinit meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát finomra reszeljük, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
A csíkokra vágott cukkinit kevés margarinon megfuttatjuk, majd kevés vízzel felöntve nem túl puhára pároljuk.
A maradék margarint egy edényben felforrósítjuk és világosra pirítjuk benne a lisztet, a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit
és tovább pároljuk. Felöntjük vízzel, és kb. 20 percig főzzük, ezután áttörjük (vagy botmixerrel pépesítjük), és
még egyszer felforraljuk.
A tejszínt összekeverjük a tojásssárgájával, belekeverjük a tűzről levett levesbe, majd sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
Levesbetétként beletesszük a csíkokra vágott cukkínit, és forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.