Tészta:A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét keverő tálba öntjük és habosítani kezdjük. Mikor kezd szépen habosodni, hozzáadjuk fokozatosan a kristálycukrot. Kemény habot kapunk. A legvégén kis kevertetés közben épp, hogy elkeverjük a kemény habbal a tojások sárgáját. Ha kész a sütőporral elkevert lisztet hozzászorjuk és egy fakanál segítségével elkeverjük benne! Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük és előmelegített sütőbe 160 fokon kb 60percig készre sütjük.Krém:A tej nagy részét és a befőttek levét felrakjuk forrni, beleöntjük a kristálycukrot is. A tej kis részében csomómentesre elkeverjük a 4 csomag eper ízű pudingot. Forráskor összeöntjük és állandó kevergetés mellett készre főzzük. Én mindig egy mikrotén zacskóval szépen letakarom és úgy hűtöm, hogy ne bőrösödjön be a teteje! A habtejszint stabil habbá felverem és féreteszem míg a teljesen kihűlt pudingot is robotgéppel átkevertetem. Majd egy kézi habverő segítségével a krémet óvatosan összeforgatom. Egy nagyon stabil krémet fogunk kapni, amivel könnyen lehet dolgozni és nagyon finom is :)A kihült poskótát 4 részre vágjuk és a tortát elkezdjük betölteni.Lekenjük vékonyan lekvárral a piskótát majd a tejszínes krémel. Felkarikázott eper befőtet dobálunk rá, picit a krém közé nyomkodjuk és megy rá a következő piskóta. Ezt a folyamatot még 2x megismételjük. Hűtőbe helyezzük és minimum 2 órát hűtjük, de legjobb, ha 1 éjszakán át hűtjük mielőtt kidiszitjük.Amíg a tortát hűtjük elkészítjük a csoki díszt az oldalára. Felolvasszuk a fehércsokit majd sütőpapirral kibélelt nagy méretű sütőbe(ami befér a hűtőbe) beleöntjük, szépen egyenletesen elmozgatjuk rajta, nagyon fontos, hogy ne legyen túl vékony!! Hűrjük picit majd az étcsokival megszökteljük, mindenki saját fantáziája szerint. Teljesen megdermesztjük a hűtőbe és márcsak akkor vesszük ki, mikor dolgozunk vele! Megmossuk a friss gyümölcsöket és a nagyobb epreket félbe vágjuk. Levágjuk a szép rózsa fejeket a száráról, csak éppen annyi szárat hagyunk rajta, hogy bele tudjuk szúrni majd a torta tetejébe(kb 5cm), amikor a torta teljesen kidermedt, körbe kenjük a torta külsejét maradék krémmel, hogy a kimetélt csoki téglalapok amik magassága kb 5cm magasabb mint a torta magassága, hozzátapadjanak könnyen a torta oldalához! Ezt gyorsan végezzük, hogy a csoki meg ne olvadjon. Mikor korberaktuk a csoki lapokkal, már csak esztétikusan elosztva ráhalmozzuk a rózsa fejeket és a gyümölcsöket, hogy teljesen befedje az egészet! A legvégén csak beleszúrjuk a közepébe a feliratos díszt és kész is a csodás alkotás!Én készítettem rá még csoki golyócskákat is amit maradég sütiből gyúrtam össze golyokat alakitottam belőle és lecsokiztam. Ez is szuper diszítő elem!Jó étvágyat hívánok hozzá :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.