Elkészítés: A pórét és a fokhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd egy fazékban az olaj és a margarin keverékén párolni kezdjük. Megsózzuk és lefedjük, majd egy kis idő múlva a vékony szeletekre vágott sárgarépát is hozzáadjuk. Minden fűszerből 1-1 kanállal adunk hozzá, ételízesítőből ízlés szerint. A leveskockából elkészítjük a húslevest, öntünk egy keveset a zöldségekre, majd további kb. 5 percig hagyjuk párolódni. Ezután hozzáadjuk az 1 evőkanál liszttel és kevés vízzel kikevert főzőtejszínt is.
Egy botmixerrel pürésítjük, majd a maradék húslevest is hozzáöntjük. 5-10 perc alatt összeforraljuk, és már tálalható is a levesünk.
Én olívaolajjal meglocsolt pirított kenyérkockákkal tálaltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.