Elkészítés: A tésztához a lisztet vegyítjük a sóval és a cukorral, elmorzsoljuk a hideg vajjal, majd a víz és az ecet hozzáadásával összeállítjuk a tésztát. Fél órára hűtőbe tesszük.
Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk és elfelezzük.
Egy 26-28 cm átmérőjű sütőformát kivajazunk. A tésztát úgy nyújtjuk ki, hogy a formában pereme is legyen. Rozettaszerűen kirakjuk a szilvával, és meghintjük 1-2 evőkanálnyi fahéjas cukorral. 220 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Közben összekeverjük a tejszínt, a tojást és a maradék cukrot, ráöntjük a szilvára, és további 35 percig sütjük, míg kissé karamellizálódik a teteje. Csak hidegen lehet szépen szeletelni, de langyosan is isteni finom! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.