Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőtálba szitáljuk. A többi alapanyagot sorban hozzáadjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Fél órát a hűtőszekrényben állni hagyjuk.
A töltelékhez a tojássárgáját, a cukor 2/3 részét, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverjük. Lassan a túrót és a tejszínhabot sorban hozzákeverjük. A tojásfehérjét habosra verjük, és a maradék cukrot lassan hozzákeverjük. Ezután a tojáshabot elővigyázatosan a túrós masszába forgatjuk.
A tészta felét 30x25 cm-esre nyújtjuk. A maradék tésztát egy kivajazott 30x35 cm-es tepsibe nyújtjuk. A tölteléket rákenjük, majd a tetejére tesszük a másik tésztalapot. A tojássárgáját és a tejet elkeverjük, megkenjük vele a sütemény tetejét, majd megszurkáljuk a felületet egy villával.
Előmelegített sütőben 160-180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.