A csokit vízgőzön megolvasztjuk, majd vékonyan egy sütőpapírra kenjük, amit aztán hűtőbe teszünk.
A tejszínt felverjük, belekeverjük a nyírfacukrot, az aromát, majd a tejet. Olyan állagra van szükségünk, mintha shake-et készítenénk (Merthogy így folyékonyan ez valójában az is!).
Megkóstoljuk, hogy elég édes-e. Fagylaltformákba öntjük, majd kivesszük a hűtőből a megdermedt csokis papírt és kis darabokat fejtünk le róla.
Azokat a folyékony fagylaltba tesszük, a pálcikával kicsit beletömködjük, rátesszük a fedelet, és két-három órára mélyhűtőbe tesszük.
Fogyasztás előtt egy bögrébe forró vizet öntünk és pár másodpercre beleállítjuk a fagylaltformát. Ettől a külső réteg kissé megolvad, és könnyen, szépen leszedhetjük a műanyagot a fagylaltról.
A legfinomabb úgy, ha nem mindjárt kőkeményen esszük, hanem adunk neki egy pár percet, hogy puhuljon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.