Elkészítés: A céklát és a zellert meghámozzuk, 2-3 nagyobb darabra vágjuk, majd külön-külön ecetes-sós-cukros vízben puhára főzzük (3 dl vízhez kb. 1,5 evőkanál cukor, 1 evőkanál ecet, só ízlés szerint). A főzőlevükben hagyjuk kihűlni.
Közben a tubus majonézt mokkáskanálnyi cukorral és pár csepp citromlével ízesítjük, és 1 deci tejföllel, kevés zeller-főzőlével hígítjuk.
A céklát és a zellert alaposan lecsepegtetjük, káposztareszelőn vagy sajtreszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a mártással. Néhány órára hűtőbe tesszük.
Köretként is adhatjuk, de nagyon finom pirított kenyérszeletre vagy pirított kiflikarikára halmozva. Ezek tetejét megszórhatjuk durvára vágott, pirított dióval, így szendvicsfalatkaként is megállja a helyét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.