Előkészítés: A húst megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, ujjnyi csíkokra vágjuk, besózzuk, félretesszük. Az erős paprikát megmossuk, apróra vágjuk. A citromot, a narancsot alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kinyomjuk. A barackot megmossuk, meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk.
Elkészítés: A baracklekvárt feltesszük főni 3 dl vízzel, egy csipet sóval, a gyömbérrel, a fahéjjal és az erős paprikával. Kíméletesen főzzük 20 percen át, akkor beletesszük a citrom és a narancs reszelt héját és levét, valamint a barackot. Tovább főzzük még 10 percen át, ha nagyon sűrű, pici vizet tehetünk hozzá. A tojást simára keverjük a kétféle liszttel, egy csipet sóval, a petrezselyemmel, és kevés vízzel a galuskánál hígabb, de a palacsintánál sűrűbb tésztát keverünk. Az olajat felforrósítjuk. A húscsíkokat lisztbe forgatjuk, majd a tésztába mártjuk, és nem túl forró, bő olajban kisütjük. Amikor elkészült, szalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálaljuk. A tányérra tesszük az ízlésünknek megfelelő köretet (párolt rizs vagy zöldséges rizs illik igazán hozzá), rá a húscsíkokat, és körbe öntjük a meleg, fűszeres, barackos szósszal. Forrón tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag (köret nékül): 510 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.