Elkészítés: A tésztához a vajat a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját és apránként kevés vizet – amennyit felvesz a tészta. Alaposan átgyúrjuk. Ha szépen összeállt, fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Eközben a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A mandulát száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. A vajat kikeverjük a barnacukorral, majd fűszerezzük, és végül hozzászórjuk a pirított mandulát (már ne legyen meleg, különben a vaj megolvad!).
A körtét meghámozzuk és kicsumázzuk – a szárakat félretesszük a későbbi díszítéshez. A meghámozott körtéket meglocsoljuk citromlével, majd megtöltjük a fűszeres mandulával.
A tésztát kinyújtjuk kb. 30 cm széles négyzet alakra, 4 egyenlő részre osztjuk. A négyzetek közepére helyezünk 1-1 körtét. A tészták széleit egy ecsettel kissé megvizezzük, hogy könnyebben összeragadjon, ezután a sarkait felhajtjuk úgy, hogy a csücskök a gyümölcs tetejénél találkozzanak. A sarkakat összenyomjuk, és a tésztát a körte formájához alakítjuk. Ha keletkezik felesleges tészta, azt levágjuk, levelet formázunk belőle, az apró levelek hátulját enyhén bevizezzük, így könnyebben ragad a tésztához, ezzel díszíthetjük a körtéket, majd a korábbról megőrzött szárakkal a valódi körtét idézhetjük meg.
A tésztába burkolt gyümölcsöket megkenjük felvert tojással, hogy szép fényesre süljenek. Sütőpapírral bélelt tepsin 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.