Elkészítés: A csirkemellfilét felcsíkozom vagy felkockázom /kinek hogy tetszik/.
A hagymát durva kockára darabolom, és egy serpenyőben az olívaolajra dobom. Azonnal hozzáteszem a kockázott szalonnát és a karikára vágott sárgarépát. Sózom, borsozom, megszórom egy kis majorannával, majd kb. 5-6 perc pirítás után mehet rá a felkockázott csirkemellfilé és a zúzott fokhagyma. Egy pici vizet öntök alá, és kb. 15 percig lassú tűzön párolom.
Közben a rózsira szedett brokkolit sós vízben 10-15 percig előfőzöm.
Elkészítem a besamelt. Vajat hevítek egy lábasban, majd megszórom a liszttel, és 1-2 percig pirítom. Felöntöm a tejjel és a tejszínnel, fűszerezem fehérbossal és őrölt szerecsendióval. Mikor besűrűsödik, félrehúzom a tűzről.
Kivajazok egy tűzálló tálat, és beleszórom az aljára a száraztésztát. Ezután öntök rá egy kis besamelt, és jöhet a zöldséges csirkehúsos ragu. Szépen egyenletesen eligazítom, és a maradék besamellel leöntöm. Reszelek rá sajtot.
Beteszem a sütőbe. 180 fokon kb. 20-25 percet sütöm. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.