Előkészítés: A tortaformát kivajazzuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tésztához a tojásokat a cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük. Beledolgozzuk a müzlit, a lisztet, a sütőport és a kakaót. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Rácsra borítjuk és kihűtjük. A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgákat a cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a mascarponét, majd kanalanként a tojáshabot. A tortalapot (ha felhólyagosodott sütés közben, a hólyagokat levágjuk) három vízszintes lapra vágjuk. Az alsót tálra fektetjük, köré zárjuk a kapcsos tortaforma oldalát, és megcsepegtetjük kávéval és likőrrel. Megszórjuk kakaóval, és rákenjük a krém felét. Ráfektetjük a középső lapot, megcsepegtetjük kávéval és likőrrel, illetve megszórjuk kakaóporral, és rákenjük a maradék krémet. Beborítjuk a felső tortalappal, rácsepegtetjük a maradék kávét és likőrt, és vastagon megszórjuk kakaóporral. A tortát egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Tálaláskor levesszük a tortakarikát, és a torta tetejét megszórjuk a csokoládéreszelékkel.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 szelet: 331 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.