Elkészítés: Házi leves tésztát készítettem, de készíthető bolti vajas tésztából is. Ha házilag készítjük, akkor a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2 részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük, felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihentetjük. Másnap is felhasználható. A tésztába se só, se cukor nem kell.
A meggyes töltelékhez a meggyet összeforgatjuk a darált dióval, a zsemlemorzsával, a cukorral és kevés őrölt fahéjjal.
A túrós töltelékhez a túrót tejföllel, a búzadarával, a tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal, a cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük.
A tésztákat kisodorjuk, majd a töltelékekkel megtöltjük, majd lazán felcsavarjuk. Mindkét kisodrott tésztából 3-3 csíkot vágtam, amit a feltekert tészta tetejére tettem. Felvert tojással a rudakat lekenjük, és sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.