Előkészítés: Edényben sós vizet forralunk, beletesszük a rizst, és kb. 15 percig főzzük lassú tűzön. Időként megkevergetjük, hogy ne kapjon oda. A negyed óra elteltével leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, és lecsöpögtetjük. Közben a padlizsánt, a pórét megtisztítjuk, megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A padlizsánkarikákból félreteszünk 4 szeletet, a többit kis kockákra aprítjuk. A csirkemellet felkockázzuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 3 evőkanál olívaolajat, megpirítjuk benne a padlizsánkockákat és a póréhagymát. Ezután hozzátesszük a csirkét (és meghintjük egy csipet curryvel). Összekeverjük, és 10 percig sütjük. Kissé hűlni hagyjuk. A húshoz adjuk a főtt rizst, a kissé felvert tojásokat, sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük, meghintjük a reszelt parmezán sajttal, a petrezselyemmel. Kiolajozunk egy serpenyőt, beleöntjük a keverék egynegyedét, és mindkét oldalát 5-5 percig sütjük. A maradék masszával is így járunk el. A félretett padlizsánkarikák kisütjük a maradék olívaolajban, és a rántottához köretként tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 356 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.